EN1090 norm gecertificeerd
Tilkin Powder Coatings behaalde het EN1090-certificaat op
4 februari 2015 als eerste in Europa.

Het behalen van normen en certificaten behoort zeker niet tot onze dagelijkse berichtgeving, maar als je de eerste in Europa bent, mag dat zeker met enige fierheid verteld worden. Tilkin Powder Coatings uit Tongeren heeft namelijk als eerste poederlakkerij van alle lidstaten de EN-1090 behaald. “Deze norm staat voor de productiecontrole die we toepassen, maar vooral voor de kwaliteit die we leveren,” zegt gedelegeerd bestuurder Rosy Tilkin. “Er is hard aan gewerkt. Het goede nieuws is dus een bekroning voor alle inspanningen die we hiervoor hebben geleverd.” Ook metaalconstructiebedrijven moeten aan deze norm voldoen.
STRALEN VAN METAAL EN ALUMINIUM

Tilkin Powder coating heeft een groot aanbod van metaalbehandelingen in eigen huis. Stralen is de basisbewerking van alle inkomende materialen. Manueel stralen is een reinigingsmethode die een hard en kantig straalgrit met behulp van een versnelde luchtstroom door een straaldarm op allerhande metalen constructies blaast. Op die manierworden oppervlaktes van walshuid, roest, olie, aluminiumoxidatie en oude verflagen ontdaan. Tegelijkertijd wordt een oppervlakteruwheid gecreëerd die de hechting van de daaropvolgende coating zal bevorderen.


Zandstralen van massief hout

Tilkin Powder Coatings beschikt eveneens over een automatische doorvoer rollenbaanstraalmachine. Deze rollenbaanstraalmachine is uitgerust met 16 werpwielen en laat toe om de productiecapaciteit gevoelig op te drijven en tegelijk topkwaliteit te leveren. Resultaat: de klant kan op zijn te stralen constructies wachten en korte tijd later tevreden huiswaarts keren.